Day 8• Kyoto• Temple Hopping• Tempura Matsu

היום הראשון המלא שלנו בקיוטו היה יבש וכמעט בלי עננים אז החלטנו לנצל את שעות היום במרדף אחרי מקדשים לפני שהתייצבנו לארוחת ערב בלתי נשכחת בטמפורה מטסו שעל גדת הנהר בשולי העיר.

img_1909
ארוחת בוקר ירוקה עם דונאט של תה ירוק עם זיגוג תה ירוק מבית דאנקין דונאטס. 
p1160474
Sanjusangen do

p1160473p1160485p1160478

p1160491
בין המקדשים עשינו עצירה לאטריות אודון ב-Omen. הארוחה הורכבה מטמפורה פריכה של ירקות העונה ומלח ורוד לטבילה, איטריות אודון עבות (קרות או חמות לבחירה), ירקות העונה כבושים וצלויים, רוטב לטבילה על בסיס סויה, תוספות שונות לרוטב (בצל ירוק, דאיקון, עלים ירוקים מרירים, ג׳ינג׳ר יפני), סומסום קלוי וסאקה.

p1160492p1160487p1160488p1160494

img_1964
כל גווני הצבע הירוק בגן שעוטף את מקדש הכסף Ginkaku Ji

p1160497p1160501p1160504p1160507img_1963p1160510p1160515p1160517p1160520p1160523p1160524p1160525p1160528p1160530p1160534

p1160538
הלו קיטי

p1160539p1160540

p1160541
לוגו

p1160542p1160543p1160544p1160545p1160548

p1160550
מקדש Honen in

p1160554p1160562p1160563p1160569

p1160590
למקדש Eikan do Zenrin ji הגענו רגע לפני הסגירה אבל הקדמנו בשבועיים. מתחם המקדש בשיאו בעונת השלכת, כשכל העצים משילים את הירוק והופכים למליון גוונים של סתיו.  פנסיונר יפני חביב שרצה לתרגל את האנגלית שלו עלינו לקח אותנו במעלה היער שמאחורי המקדש למקום בו מתקלחים הנזירים. הוא סיפר לנו שהוא נולד, גדל וחי בטוקיו כל חייו וכשיצא לגמלאות עבר לקיוטו ולימד את עצמו אנגלית. הוא שלף מכיסו צילומים שלקח במקדש בשלכת שעברה וגם בעונת הסאקורה וסיפר לנו שעל התקרה של המקדש מצויר דרקון ענק שאמור להביא איתו גשם שיגן על מבנה העץ משריפות.

p1160574

p1160581
מקלחת של נזירים

p1160583

p1160594
ארוחת ערב עוצרת נשימה ב-Tempura Matsu, מסעדה משפחתית הממוקמת בשולי קיוטו. טושיו מטסונו  (Toshio Matsuno) ממשיך את הדרך של אבא שלו, שוניצי, שפתח את המקום בשנת 1974 כמזללה שמתמחה בטמפורה, אבל כזו עם שאיפות גבוהות. אחרי שעבד אצל שפים כמו אלן דוקאס ומסעדות עילית כמו אלינאה בשיקאגו, טושיו עומד כיום מאחורי הדלפק במטבח פתוח שנראה כמו שילוב בין מטבח יפני מסורתי בן 70 שנה למעבדה ביתית. הוא מבשל אוכל יצירתי, מעורר השראה וכל כך טעים. התפריט הוא תפריט טעימות, אומאקאסה, של אוכל יפני עילי עכשווי בגירסה הכי טובה שלו (לא לבלבל עם ארוחת קאיסקי) שמשתנה על בסיס יומיומי ומתבסס על חומרי הגלם הכי טובים שטושיו מצא באותו בוקר בשוק. חלק מהמנות מוגשות על כלי אוכל וקרמיקה בני 300 שנה מהאוסף הפרטי של המשפחה. צריך להזמין מקום ביפנית לפחות כמה שבועות מראש ואם אפשר, לבקש מקום על הבר. רק אחרי 2 המנות הראשונות הרגשתי בנח להוציא את המצלמה ולתעד את הנפלאות שהוכנו והוגשו לפנינו. כאן, ביסק שרימפס.
p1160595
סשימי עונתי של סרדין
p1160597
נתח דג לבן על הגריל בתוספת פלח סודאצ׳י, ממשפחת ההדרים
p1160598
סשימי צ׳וטורו
p1160600
ניגירי תמנון
p1160601
צלופח נהרות, דאיקון ורוטב סויה עם ריר במיה

p1160603

p1160606
הטמפורה של טמפורה מטסו מטוגנת במיוחד לכל סועד וכל פרוסה ונתח מוגשים בדיוק בשניה שהם מוכנים, חמים מהשמן ובתוספת פלח סודאצ׳י
p1160607
מרק איטריות אודון mugwort קר מוגש בקערת קרח בתוספת פקעת מגוררת, חלמון ביצה וואסאבי טרי מגורר

p1160609

p1160619
קאקיגורי (Kakigori) הוא קינוח יפני מסורתי עשוי תלולית גילוחי קרח מומתק בסירופ שזיפים, סירופ סוכר חום ואבקת קינאקו (קמח פולי סויה קלויים)
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s