Day 7• Shinkansen• Kyoto • Nishiki Market

בבוקר קמנו ליוקוהמה גשומה והתחזית להמשך השבוע היתה עגומה בסימן טייפון שעמד לפקוד את קיוטו. חמושות במטריה שקופה יצאנו לדרך לכיוון השינקנסן עם עצירת ביניים בקומת האוכל המפוארת של Takashimaya. אחרי שהצטיידנו בארוחת בוקר של קערית נאטו, בראנצ׳ בנטו, חטיפים ושתיה לנסיעה, הזמנו מקומות על הרכבת הבאה ועשינו את הדרך לקיוטו, הטייפון ואנחנו.

p1160396
בוקר ביוקוהמה: קפה פילטר חד פעמי מגדיר שלמות

p1160421

p1160403
זה נראה נורא אבל אל תתנו למראה לבלבל אתכם. מליוני יפנים לא מתחילים את היום בלי קערית של Natto עם קצת סויה וחרדל.
p1160404
תכירו את נאטו (Natto). אלה פולי סויה מותססים במרקם בעייתי משהו שמשלב ריר ומוקוס עם קורי עכביש. זה לא נראה וזה לא נשמע טוב אבל זה טעים ואפילו יותר מזה, בריא. אם אתם מחסידי המעדן או אמיצים במיוחד חפשו את הנאטו המשובח יותר, זה שעשוי פולי סויה גדולים וכהים (בערך בגודל של פול). אפשר למצוא את הנאטו במקרר של חנויות קונביני, בסופרמרקט ובהיכלי אוכל ולרוב הוא מגיע עם תוספת חרדל וסויה, ביצת שליו ובצל ירוק קצוץ, הכל תלוי בהעדפה והמלצת היצרן.

p1160408p1160424

p1160425
קיוטו

p1160427p1160430

p1160458
לא במקרה המלון שבחרנו נמצא במרחק כמה דקות הליכה מנישיקי, שוק האוכל הנפלא של קיוטו. הנחנו את חפצינו, לקחנו מטריה ויצאנו בגשם זלעפות לסבב טעימות בשוק.

p1160436p1160438

p1160439
המלפפונים הכבושים ביפן נהדרים ממש ונמכרים כחטיף על מקל.
p1160444a
תמנון במשרה סויה ומילוי של ביצת שליו קשה

p1160440

p1160446
דגים מיובשים וכבושים

p1160447

p1160449
דגי בוניטו מעושנים ומיובשים שלמים. זה רק נראה כמו עץ מגולף.
p1160450
חצילים כבושים במחית מיסו
p1160453
WarabiMochi הוא קינוח מסורתי, מעין ג׳לי עשוי עמילן המופק משורש עץ הוואראביקו ומצופה קינאקו, אבקת פולי סויה קלויים. אוכלים אותו כשהוא טרי טרי, אז הוא רך ונמס בפה. הציפוי מוסיף לו טעם אגוזי והוא רק כמעט מתוק.
p1160457
דאנגו הם כדורי בצק אורז משופדים על קיסם, קלויים על הגריל וטבולים ברוטב סויה או ברוטב מיסו מתוק. דאנגו זה החיים עצמם.

p1160455p1160460p1160462p1160464

p1160465
צלחת קארי יפני מנחם של Coco Curry בסוף יום גשום במיוחד ולקראת טייפון שבדרך.  מה לא כתבו ומה לא אמרו על רשת הקארי היפנית האהובה? הכל נכון. כאן עם קארי בחריפות דרגה 4 ובתוספת תרד, גבינה וחצילים אבל אין סוף לאפשרויות הבחירה החל מכמות האורז ודרגת החריפות ועד לבסיס הרוטב ולתוספות שמעליו (ביצה עלומה, קרוקט חזיר, קאטסו, עוף מטוגן, קציצת שרימפס, במיה רירית,  קלמרי מטוגן ועוד) שזה הכי תפור למידה שיש. עוד על הנפלאות הקוקו קארי כאן

p1160469

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s