Day 3• Tsukiji Market•Ginza• Shibuya

היו לי ציפיות גבוהות משוק צקיג׳י אבל הן ייאלצו לחכו לביקור הבא. על אף התחקיר המעמיק לא עלה על דעתי לבדוק אם באמצע השבוע ככה בסתם יום של חול השוק יהיה סגור. אז כן, מסתבר שגם זה קורה ביפן. שוטטנו בכמה סמטאות קטנות ליד השוק שהיו פתוחות והמשכנו הלאה. עד לפעם הבאה.

img_1583

p1150854
קוביות טמאגו לדרך: החביתה כחטיף מתוק

p1150855p1150858p1150861p1150864p1150866

p1150871
ל-  Satou יש 2 סניפים בטוקיו, בגינזה ובקיצ׳יג׳וג׳י, ומשניהם בדרך כלל משתרך תור ארוך. הם ידועים ב- Menchi Katsu, כדורי בשר בקר מאטסוסאקה (בשר וואגיו עם יחס גבוה של שומן לבשר ואחד הנשגבים ביפן) ובצל קצוץ, מצופים פנקו ומטוגנים טיגון עמוק בשומן בקר. והם חמים, פריכים ועסיסיים כמו האושר.

p1150873

p1150875
היכל האוכל Isetan

p1150876

p1150877
נראה טוב? גם זה חיקוי מפלסטיק

p1150879p1150880

img_1592

 מה יותר מתאים מארוחת צהריים של סושי מפוזר?  צ׳יראשי סושי הוא סושי שפורק לסך מרכיביו והורכב מחדש כסלט וכך נראית חצי נחמה ביום בו קפצנו לשוק הדגים הסגור של טוקיו: טונה אדומה רזה, שדרה של טונה וטונה שמנה (אקאמי, צ׳וטורו ואוטורו), נתחי פארידה במשרה של מחית סומסום, צלופח מאודה וביצי סלמון על מצע אורז עם תוספת בצל ירוק, ג׳נג׳ר כבוש וואסאבי טרי מגורר. 

img_1593
קפה דה ל׳אמברה ( Cafe de L'ambre) ממוקם באחד הרחובות הצדדיים של גינזה ואפשר למצוא אותו לפי שובל ארומת הקפה הקלוי שאופפת את הבלוק. הקיסאטן (Kissaten= בית קפה) הותיק באזור נפתח בשנת 1948 ומאז מגישים כאן קפה משובח עשוי בקפידה וקלוי במקום. הדבר היחיד שיש בתפריט זה קפה כך שאם אתם לא אנשים של קפה תעברו הלאה. חלל הפנים דומה יותר לבר אפלולי ומעושן מבית קפה ונראה שמאז שנפתח המקום לא עבר שיפוץ או עיצוב מחדש. עובדה מעיינת נוספת היא שאת הקפה המצוין מכינים כנגד כל חוקי הכנת הקפה (פולי הקפה הקלויים מיושנים והמים רותחים) ובאותן שיטות מסורתיות מאמצע המאה הקודמת. הבר והקירות מחופים עץ כהה, התקרה נמוכה וקרני אור יום לא חודרות פנימה. בתפריט רשימה של זני קפה עם ציון ארץ המקור ושנת הקליה ובתום התייעצות הזמנתי ספל קפה מפולים שנקלו לפני 12 שנה, בתחילת המילניום הנוכחי. הבאריסטה שלף את אחת הצנצנות שעל המדף ושפך חופן פולים למאזניים. בתום השקילה 17 גרם של פולי קפה מתימן נטחנו במטחנה ידנית והונחו בתוך פילטר פלנל אליו מזג מים שהורתחו בפינג׳אן אמייל מעל כיריים עתיקים. הקפה עשיר וחזק ועם כל לגימה אפשר להבחין בכמה רבדי טעם של מרירות וחמיצות. הזמנתי קצת חלב ליד הקפה והגיע הכלי החמוד בעולם. הקפה עולה בסביבות 8$ אבל שווה כל לגימה.
p1150913
מקדש מייג׳י (Meiji)

p1150892p1150901p1150903p1150908p1150909p1150914

p1150885
רחוב טאקשיטה, הראג׳וקו

p1150918p1150926img_1603

אחרי יום ארוך של שוטטות נאויה, חבר מקומי, לקח אותנו לאיזאקיה בשכונת אביסו (Ebisu) שמתמחה באוכל מהמטבח של אוקינווה. לא מזמן חזר מביקור באי היפני שנמצא 640 ק״מ דרומית ליפן נפעם מהאוכל. האיזאקיה, דלפק ו-3 שולחנות קטנטנים, תפסה את הקומה השלישית והעליונה בבניין קטנטן ששטח כל קומה שלו לא עולה על זה של חדר שינה בגודל ממוצע. מאחורי הדלפק עמד השף-מלצר-שוטף כלים והגיש לנו אוכל מרגש ממש.

img_1670
Jimami- טופו קטיפתי עשוי בוטנים (במקום פולי סויה) ומוגש בתוספת סויה וג׳ינגר
img_1669
umibudo או ענבי ים הם זן של אצה שגדלה באי ומזכירה בטעם ובמרקם הכלאה של סליקורניה עם קוויאר. הם מתפצפצים בפה והוגשו מעל טונה צרובה ולאחר מכן, כשביקשנו עוד, בקערה גדולה בתוספת טוביקו (ביצי דגים מעופפים)
img_1637
דמעות של אושר: סושי בקר וואגיו צרוב לשניה, רק עד שהשומן יימס לתוכו וייתן לו טעם של חמאה
img_1629
הפלא בפעולה
img_1659
בסוף הארוחה נאויה רצה שננסה סשימי כרע עוף (נא) וכך היה.
img_1661
חזה עוף נא, צרוב קלות
img_1664
יאקיטורי כדורי בשר עוף
img_1666
פטריות יער צרובות בזיגוג אלוהי של סויה וחמאה

img_1602

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s