Day 2• Asakusa• Sumo

הג׳ט לג עדיין בועט והיום השני מתחיל מוקדם במיוחד עם יקיצה טבעית בארבע בבוקר. בחוץ חם, לח וגשם שוטף ואני עושה את הדרך לאסקוסה, העיר העתיקה של טוקיו.

img_1573

p1150741
שין נקאמיסה (Shin Nakamise) היא ארקדת קניות מקורה שסיפקה מחסה זמני מהגשם וארוחת בוקר חטופה של טאייקי במילוי מחית ערמונים. ה- Taiyaki היא עוגה מסורתית עשויה בלילת פנקייק או וופל שיוצקים לשקעים של פלטה חמה בצורת דג. הטאיאקי ממולא במגוון מילויים, כשהנפוצה ביותר היא מחית שעועית אזוקי מתוקה
p1150746
מכל האפשרויות בחרתי טאיאקי במילוי עונתי בניחוח סתווי של מחית שעועית אזוקי וערמונים מתוקה
p1150751
מקדש סנסו ג׳י ברגע גשום במיוחד

p1150759p1150760

p1150775
הכניסה לקאפאבאשי דורי (Kapabashi Dori), רחוב שהוא גם סוג של מקדש באורך קילומטר עם חנויות מתמחות בציוד מקצועי למסעדות ולמטבח. יש כאן ה-כ-ל והמקום מהווה את האיום הכי גדול לחשבון הבנק שלכם ולקנס שתצטרכו לשלם על מזוודה שהיא אובר וויט.

p1150765

p1150768
חנויות ובתי מלאכה לאוכל מפלסטיק שמשמש תצוגת תכלית בכניסה למסעדות
img_1525
 אוכל מפלסטיק זה דבר יקר והגירסה המזוייפת יקרה בהרבה מהמקור האכיל

img_1524p1150766

p1150772
Iriyama Senbei היא חנות שמתמחה בהכנת סנביי, קרקר אורז קלוי. כבר יותר מ-100 שנה שמכינים כאן סנביי בעבודת יד ובאותה שיטה מסורתית. את בצק האורז מייבשים בשמש 3 ימים, את הדיסקיות טובלים ברוטב סויה סמיך וקולים לפריכות מעל גריל פחמים. המחיר מעט גבוה מהרגיל אבל לא בכל יום נוגסים בסנביי טרי חם מהגריל.

p1150776p1150777הגענו לטוקיו בסמוך לטורניר סומו, אחד מתוך שלושה שמתקיימים בעיר מדי שנה באיצטדיון הסומו הלאומי ריוגוקו קוקוגיקאן (Ryogoku Kokugikan). משך הטורניר 15 יום במהלכם מתקיימים משחקים מדי יום. בשעות הבוקר המוקדמות עולים המתאבקים בדרג הנמוך ביותר והשיא מגיע בשעות הערב, אז עולים השחקנים מהדרג הגבוה ביותר. כרטיס כניסה הוא יומי ובקלות אפשר להעביר כאן יום שלם ולצפות בתיאטרון שקורה על הבמה ובכלל. במהלך היום האולם הולך ומתמלא, הרוחות מתחממות ויש חשמל באויר. המשחקים קצרים וקטלניים, עניין של 3-10 שניות לכל היותר, רק עד שכף הרגל הראשונה דורכת מחוץ למעגל וההצגה היא בטקסים ובריטואלים בין לבין, בתלבושות ובאנרגיה המתפרצת של הקהל. זה באמת לא דומה לשום דבר.

img_1559p1150828p1150833

img_1566
המעטפת החיצונית של האיצטדיון מלאה בדוכני אוכל, חטיפים ומזכרות אבל אנחנו מחפשים את הדרך למרתף. גרם מדרגות צדדי מוביל לחדר אוכל מואר פלורסנט ובו שולחנות עגולים גדולים מכוסים מפות לבנות. אנחנו הזרים היחידים בחדר וזה כבר סימן מרגיע. בכל אחד מ-15 ימי הטורניר מכינים במקום תבשיל צ׳אנקו נאבה (Chanko Nabe) על פי מתכון מסורתי של אחד מ-47 בתי הסומו שמשתתפים בטורניר וזה הדבר היחיד בתפריט. בצד החדר יושבות כמה דודות שתמורת 300 ין (3$) נותנות לכל אחד פתק ביד אחת וצ׳ופסטיקס ביד השניה. הן מכוונות לחור סמוך בקיר, לדודה נוספת שמוזגת מתוך סיר ענק קערות קטנות עם תבשיל שמן ומזין של עוף, חזיר, ירקות וטופו שהוא ארוחת הבוקר, הצהריים והערב של שחקני סומו אלופים.

p1150848

p1150813
מונאקה (Monaka) הוא ממתק מסורתי עשוי שני וופלים תפלים למדי שבינהם מגוון מילויים ומחיות כשהטרנד הנוכחי וללא ספק המוצלח יותר הוא מילוי גלידות בטעמים. באיצטדיון הסומו אפשר ליהנות מהיוצ׳אן מונקה, הדמות הרשמית של טורניר הסומו, במילוי משמח של גלידה, ובמקרה הזה תות.

p1150817img_1549img_1562p1150803p1150805img_1572p1150853

 

 

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s